Formulari de cerca

La Foguera de Sant Antoni

La "Foguera de Sant Antoni", és una tradició mediterrània molt arrelada en els pobles de la Comunitat Valenciana. Alfarrasí celebra cada any esta festivitat en honor a Sant Antoni, durant la segona setmana del mes de gener. La preparació de la "Foguera de Sant Antoni" comença amb diversos dies d'antelació amb les tasques d'arreplegada de la llenya i les branques, en la que molts veïns del poble col·laboren.

El dia de la "Foguera" els veïns comencen la jornada amb una dinar de germandat, en la que solen ajuntar-se entorn de les menjars típics del poble, com la "cassoleta". A la vesprada, se celebra un acte en la parròquia en què els veïns d'Alfarrasí porten als seus animals volguts perquè reben la benedicció del Rector.

 A la nit es produïx l'acte de la "cremà", però abans la banda de música acompanya pels carrers del poble, al rector i als veïns, que es dirigixen junt amb la imatge de Sant Antoni a La Creu, on la "Foguera de Sant Antoni" rebrà la benedicció del rector abans de ser encesa. La "Foguera" s'encén amb una gran traca i al so de diverses peces musicals tocades per alguns músics del poble. Al finalitzar es fa un castell de focs artificials i els veïns prenen un aperitiu elaborat molt amablement per algunes veïnes de la localitat. A l'alba alguns veïns solen aprofitar les brases de la foguera per a esmorzar i fer-se la típica "torrà".