Formulari de cerca

Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere de la Diputació de València
22/11/2018
El municipi d’Alfarrasí forma part de la Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere de la Diputació de València des del 26 de juny del 2018.

El municipi d’Alfarrasí forma part de la Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere de la Diputació de València des del 26 de juny del 2018.

Aquest projecte està engegat per la Diputació de València i té com a principal objectiu ajudar als ajuntaments a donar la millor resposta enfront la violència de gènere i “treballar per la igualtat des de tots els àmbits de gestió i totes i tots junts”. A més, també tracta de garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés de recursos de prevenció i atenció a la violència de gènere, millorant així la qualitat de vida de les dones de la província, en general, i de les dones i dels seus fills i filles que han patit o pateixen violència de gènere, en particular, implicant als poders públics en les actuacions dirigides a l’erradicació de la violència de gènere.

Aquest projecte va ser aprovat per unanimitat en el ple provincial i demana requisits mínims als ajuntaments que vulguin adherir-se, ja que es rebran ajudes econòmiques des de la Diputació per a garantir el compliment dels objectius fixats.
Alguns dels requisits mínims per a entrar en aquesta Xarxa i que Alfarrasí compleix són:

 

  • Disposar de Regidoria de Dona i Igualtat amb recursos propis personals i econòmics.
  • Disposar d’un Pla d’Igualtat propi.
  • Estar adherits al programa ATENPRO (Servei telefònic d’atenció i protecció a les víctimes de violència de gènere) del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

A més, com a membres ja de la Xarxa, en els primers 12 mesos de l’adhesió, els ajuntaments tenim més requisits per complir, com per exemple la formació especialitzada del personal tècnic en violència de gènere o la realització de campanyes municipals de sensibilització, prevenció i lluita contra la violència de gènere, entre altres.

Aquest és un espai de treball que s’aproxima a la ciutadania en aquesta matèria i una gran oportunitat per a dotar als ajuntaments de recursos i mecanismes per a combatre més activa i directament contra aquesta xacra.