La Foguera de Sant Antoni

La "Foguera de Sant Antoni", és una tradició mediterrània molt arrelada en els pobles de la Comunitat Valenciana. Alfarrasí celebra cada any esta festivitat en honor a Sant Antoni, durant la segona setmana del mes de gener. La preparació de la "Foguera de Sant Antoni" comença amb diversos dies d'antelació amb les tasques d'arreplegada de la llenya i les branques, en la que molts veïns del poble col·laboren.

El dia de la "Foguera" els veïns comencen la jornada amb una dinar de germandat, en la que solen ajuntar-se entorn de les menjars típics del poble, com la "cassoleta". A la vesprada, se celebra un acte en la parròquia en què els veïns d'Alfarrasí porten als seus animals volguts perquè reben la benedicció del Rector.

 A la nit es produïx l'acte de la "cremà", però abans la banda de música acompanya pels carrers del poble, al rector i als veïns, que es dirigixen junt amb la imatge de Sant Antoni a La Creu, on la "Foguera de Sant Antoni" rebrà la benedicció del rector abans de ser encesa. La "Foguera" s'encén amb una gran traca i al so de diverses peces musicals tocades per alguns músics del poble. Al finalitzar es fa un castell de focs artificials i els veïns prenen un aperitiu elaborat molt amablement per algunes veïnes de la localitat. A l'alba alguns veïns solen aprofitar les brases de la foguera per a esmorzar i fer-se la típica "torrà".